WRITING
Jag skriver aktivt för både tryckta- och webbaserade magasin och hemsidor. Många av mina kunder är större företag i skogs- och industribranschen, ofta skriver jag med fokus på djur, natur och frågor relaterade till hållbarhet och grön bioekonomi.
Behöver ni hjälp med att producera texter, intervjuer, reportage och liknande? Jag har gedigen erfarenhet av att ta fram contentmaterial åt externa företag.
Här nedan kan ni se exempel på texter och reportage. Ta kontakt för mer info!

Nya verktyg för mer hållbart skogsbruk
För Skogsindustriernas magasin "Forum för Bioekonomi"
Effektivisering och bättre precision är två grundbultar för att göra skogsbruket än mer hållbart, och att få träråvaran att räcka till ännu mer. Urban Nilsson, professor vid SLU, är inblandad i två projekt som främjar just detta.

Hur nyttjas varje träd bäst?
För Skogsindustriernas magasin "Forum för Bioekonomi"
Skoglig träråvara är en av nycklarna till en hållbar utveckling. Användningsområdet är brett och antalet produkter är stort, inte minst i det som brukar kallas ”bioraffinaderi”. Skogforsk försöker nu tillsammans med Södra använda data för att bättre kunna matcha trädets och slutproduktens egenskaper.

Skogsägare oroliga för äganderätten
För Skogsindustriernas magasin "Forum för Bioekonomi"
Enligt Peter Holmgren har skogens ekonomiska värde i kombination med privat ägande och långvarig skogspolitik lett till att skogsbränder och andra skador på svensk skog har minskat kraftigt. Dessutom värnas många biologiska, kulturella och sociala värden av ansvarsfulla markägare.

Centrala forskningsområden
För Skogsindustriernas magasin "Forum för Bioekonomi"
Eftersom Sverige är lokaliserat i det som kallas för det boreala barrskogsbältet, eller "taigan", är just barrträd så som gran och tall de primära trädslagen om man ser till landet i stort. Ju längre söderut du reser desto mer lövträd finner du. Lövträd är också generellt bättre på att självså sig, vilket är en viktig orsak till det fokus som skogsbruket under lång tid har haft på barrträden.

Den svenska modellen
För Skogsindustriernas magasin "Forum för Bioekonomi"
Bakom alla saker vi använder finns en råvara. Eller flera. De får sällan särskilt mycket uppmärksamhet. Design och funktion är ofta viktigare än vad något är tillverkat av. Men i takt med engagemanget för en hållbar utveckling växer också intresset för råvaran. I jakten på alternativ till olja och kol blir skogen allt viktigare. Följ med på en resa om hållbar råvaruframställning i det svenska skogsbruket.

Kroppspositivism hyllar alla kroppar
För Scouternas magasin "SCOUT"
På jorden finns det över sju miljarder människor med olika kroppar – olika näsor, ögon, armbågar, ögonbryn, vader och rumpor. Scout har försökt ta reda på varför det ibland är jobbigt att vara unik, och varför det är så viktigt att tycka om sin egen kropp.

Varför brukas Sveriges skogar som de gör?
"Lyssna på forskarna", för Skogsindustrierna.
Sveriges skogar har en av de mest blandade ägarstrukturerna i världen med privatpersoner, företag och offentlig sektor som exempel. Det finns dessutom en relativt stor frihet inom lagens ramar för hur man brukar sin skog. Hur kommer det sig då att så många ändå väljer samma sätt att bruka och skörda sin skog? Hur har traditionen egentligen utvecklats till det som är standard idag och varför passar det Sverige?

Därför är kronviltet så svårjagat.
För Sveaskogs magasin "Forum"
Att kronviltet återigen blivit ett jaktbart vilt är något som glädjer många jakt- och viltintresserade. Att lyckas fälla en kronhjort är en utmaning som givetvis leder till stor tillfredsställelse. Med dess skarpa sinnen är den mycket svårjagad, men delvis också på grund av bristande kunskap och jakttradition.

Ståtligt vilt på frammarsch
För Sveaskogs magasin "Forum"
Få viltarter berör lika mycket som kronhjorten. Med sin ståtlighet och sitt respektingivande uttryck hålls den av många som ett av de absolut mest förnäma högvilten. Att arten nu är på stark frammarsch och blir en allt vanligare syn över hela landet är något som glädjer många, men det ställer också till en hel del problem, inte minst för skogsägare.

Robot hjälper Svenska Skogsplantor
För Sveaskogs magasin "Forum"
Det har tidigare skrivits om Svenska Skogsplantors satsning på mikroplantor, det vill säga små, små plantor inte större än en halv cigarill. En viktig nyckel för att lyckas med projektet är de transplantationsrobotar som sedan våren 2014 finns på Vibytorp och våren 2015 finns på Trekantens Plantskola.

Rödingfiske i världsklass
För Sveaskogs magasin "Forum"
Två mil sydost om Arvidsjaur hittar vi den lilla byn Abborrträsk med cirka 150 invånare, ett välkänt mecka för inbitna fiskare från världens alla hörn. Vi lät eldsjälen och urnorrlänningen Sonny Holmberg berätta om varför han tillsammans med Sveaskog har världens bästa rödingvatten.