top of page

BELTS – ONGOING

Vad allting började med – bälten! Tillverkade tillsammans med sadelmakaren Pelle Hedeblom.

BELTS – ONGOING

Hela E.SALMONSON-projektet började med just bälten. Eller, det började med längtan efter att få göra något eget, men det tog sig uttryck genom just bälten. Genom ett vapenfodral som Erik lät sadelmakaren Pelle Hedeblom sy upp växte en stark vänskap fram. Från den första trevande kontakten har mycket vatten runnit under broarna. Erik och Pelle har även delat lokal, butik och kontor i Antikhallarna (roligaste tiden i projektet, även om det blev ett ekonomiskt fiasko).


Bältena är designade med en grund bestående av fyra olika delar. Den fjärde delen, själva utsidan på bältet, går att byta ut vilket gör att samma modell får olika mönster eller färger – helt beroende på önskemål. Vi har arbetat med handbroderade mönster, Tweed-tyg från Harris Tweed, linnéväv från Växbo Lin med mera. Och så läder och mocka givetvis! Allt läder och all mocka är vegetabiliskt garvad av Tärnsjö Garveri utanför Uppsala. 


Under årens lopp har det kommit en del skrattretande försök att kopiera designen. Det de flesta snabbt inser är dock att det är en produktionsmässig mardröm som tar lång tid och kostar jättemycket. Helt enkelt en helt värdelös affärsidé vilket också är dess största charm.

bottom of page