top of page

AUTUMN/WINTER 2019 – DENMARK

Vårt roligaste projekt hittills. Nio handstickade tröjor efter en gammal tatuerares originaltröja.

AUTUMN/WINTER 2019 – DENMARK

Historien bakom tröjan började med boken "Svenska Sjömanstatueringar". I den hittade vi bilder på "Tattoo Holger" (Holger Jürgens), klädd i en liknande tröja. Vi föll handlöst för det karismatiska mönstret och började arbeta med en ny, modern version. Den stickades för hand, precis som den som Holger bär på 1930-talet. 


Holger Jürgens hade en berömd tatueringsstudio i Köpenhamn, med namnet Nyhavn 17.

Ull- och stickindustrin är ganska otäck ibland (oftast). Särskilt när det gäller handstickade produkter som oftast tillverkas i lågkostnadsländer för att bli tillräckligt billiga för att kunna säljas med marginaler. Vi gick en annan väg – som alltid. Vi hittade lösningen på Island, där handstickning fortfarande är en företagsidé. Resultatet blev nio tröjor, alla markerade och signerade av personen som stickade den.


Om de sålde bra? Givetvis inte! En behöll vi själva, en gick gratis till icke namngiven influencer, en användes som avbetalning och resten såldes med rabatt. Eller nej, en såldes faktiskt för fullpris (3999kr). En australiensisk överläkare köpte den ironiskt nog. En optimal tröja för Bondi Beach?

bottom of page