top of page

E.SALMONSON

E.SALMONSON startades med den naiva tanken om att det faktiskt skulle kunna gå att få ekonomi i bra, svensk tillverkning av kläder och accessoarer. Jag kunde inte ha mer fel! Nu är tanken istället att försöka experimentera fram en tillverkningslösning som faktiskt skulle kunna fungera, jag tror att det är möjligt.

Problemen har ärligt talat hopat sig och det är ingenting jag har hymlat med. Total transparens är viktigt för mig, inte bara för att det är någonting alla säger - utan för att visa att jag faktiskt har rent mjöl i påsen. Dessutom är det roligt och jag märker att många av er älskar när det skiter sig. Ni är underbara!

Företaget är grundat, drivet och finansierat av mig, Erik Salmonson. Därtill kommer en stor skara fantastiska människor och företag som vi samarbetar med. Det är dels tillverkare och producenter, men också kreatörer och forskare. Det vi alla har gemensamt är en vilja att förändra och en outtröttlig passion för att komma dit. Vi har alla en bakgrund och insyn i den mer traditionella modebranschen, en bransch vi nog alla fått relativt stort avsmak inför. Det här är vår chans att inte bara snacka skit om gamla kollegor, utan i grunden försöka förändra sättet vi tillverkar, köper, behandlar och tänker på kläder och mode. Vår dröm om förändring är inte bara kulturell med fokus på färre men bättre produkter, den är också rent teknisk där vi ser att ny teknologi kan skapa rena underverk.

Jag har ingen tydlig plan eller ens en grundidé om hur detta kommer gå eller vart vi kommer att hamna så småningom. E.SALMONSON är helt enkelt allt jag har lärt mig om hur man kan lyckas med mode och kommunikation - men precis tvärtom.

Här kan ni se några av de olika projekt jag drivit under åren.

AUTUMN/WINTER 2019 – DENMARK

AUTUMN/WINTER 2019 – DENMARK

Vårt roligaste projekt hittills. Nio handstickade tröjor efter en gammal tatuerares originaltröja.

BELTS – ONGOING

BELTS – ONGOING

Vad allting började med – bälten! Tillverkade tillsammans med sadelmakaren Pelle Hedeblom.

AUTUMN/WINTER 2020 – ALINGSÅS

AUTUMN/WINTER 2020 – ALINGSÅS

Vi flyttade fokus och valde att satsa 100% på svensk produktion. En utmaning vi inte riktigt var redo för.

AUTUMN/WINTER 2018 – SCOTLAND

AUTUMN/WINTER 2018 – SCOTLAND

Den första kollektionen innehållandes "textila produkter". Vi fann stor inspiration i Skottland, framför allt kring Queen Elizabeth II och hennes liv i slutat av 1970-talet / början på 1980-talet.

SPRING/SUMMER 2019 – HÅLLÖ

SPRING/SUMMER 2019 – HÅLLÖ

Antagligen det finaste vi gjort. Alla imagebilder är fotade analogt på Hållö, en enslig och underbar sommarvecka.

bottom of page